Zelfs de vaagste kennis herkent Tahir nog op de verspreide camerabeelden. Hij draagt een zeer opvallend zwart Superman-T-shirt met korte mouwen. Daaronder een zwarte trainingsbroek en zwart-witte sneakers. In zijn linkerhand draagt hij een Jumbo-tasje. Nog een kenmerk nodig? De vermoedelijke fraudeur kijkt vol in de camera van een Haagse Jumbo-supermarkt.  

‘Deze man doet dit vaker’, zegt de voice-over van een opsporingsprogramma op een regionale televisiezender. Op 31 augustus worden in opdracht van de politie de beelden van de oplichter op televisie uitgezonden. Ook is de fraudeur op de website van de politie terug te vinden. 

Mohamed ligt die avond rond tien uur in bed als een bekende hem een geblurde foto appt. Dan gaan de foto’s en video’s van de bekende voetbaltrainer van het Haagse TAC’90 al rond op internet, op social media en in WhatsAppgroepen. 

‘Ik ben zelf de dader, maar heb het niet gedaan!’ vertelt hij van schrik tegen de politietiplijn. Twee uur later staan er twee rechercheurs aan zijn voordeur om zijn identiteit te controleren. Na een mail van zijn advocaat Jeffrey Jordan worden de beelden ’s nachts al van internet gehaald. Maar dan zijn de video’s en foto’s al over de wereld verspreid....

....Rechercheurs hebben beelden van de verkeerde Jumbo-supermarkt opgevraagd, blijkt na onderzoek. Het ging niet om twee verdachten, maar alleen om de al eerder opgepakte verdachte. Die lijkt in de verste verte niet op Mohamed. 

,,Het klopt dat beelden waarop deze meneer te zien is, ten onrechte zijn uitgezonden”, zegt een woordvoerder van de politie. ,,Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben, vandaar ook onze excuses en een bloemetje.”

,,Het vertrouwen in justitie en politie is weg”, zegt Mohamed. ,,De schade is niet te herstellen. Ik ben vrienden en tientallen klanten van mijn accountantskantoor kwijtgeraakt.” Met een bloemetje is het zeker nog niet klaar. Hij wacht op de sepotbrief van het OM. Daarna is hij van plan een flinke schadeclaim bij de politie neer te leggen. 

Alles bij de bron; AD


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha