Menstruatie-app Flo moet ervoor zorgen dat gevoelige gezondheidsgegevens van gebruikers die het met Facebook en Google deelde bij de techbedrijven worden vernietigd. Ook moet Flo gebruikers informeren dat hun persoonlijke gezondheidsinformatie zonder toestemming met derde partijen werd gedeeld. Dat is de uitkomst van een schikking met de Amerikaanse toezichthouder FTC die nu is goedgekeurd.

Volgens de FTC misleidde Flo miljoenen gebruikers door te stellen dat hun gegevens privé zouden blijven. In werkelijkheid werd er allerlei data gedeeld met bedrijven die analytics- en marketingdiensten voor de app verzorgden, waaronder Facebook en Google. Het ging om gevoelige gezondheidsinformatie zoals of gebruikers zwanger waren. 

Verder heeft Flo volgens de FTC ook het Privacy Shield-verdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten overtreden door gebruikers niet te informeren, geen keuze te geven en data die naar derde bedrijven ging niet te beschermen. Als onderdeel van de schikking moet Flo nu toestemming aan gebruikers vragen voor het delen van gegevens en moet het privacybeleid door een onafhankelijke partij worden beoordeeld. De Androidversie van Flo telt meer dan vijftig miljoen gebruikers.

Alles bij de bron; Security


 


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!