Eben Moglen, professor aan de Colombia Law School, droomt van een complete hervorming van het internet. "Goedkope, kleine en energiezuinige servers die je in het stopcontact kunt steken", zegt Moglen. "Een apparaat dat even groot is als de herlader van je mobiele telefoon. Je steekt het in de muur en je vergeet het."

Zet gratis software op een kleine server in de muur en je krijgt een 'vrijheidsdoos' die informatie en macht decentraliseert. Eben Moglen richtte deze maand de Freedom Box Foundation op, die zich bezighoudt met het organiseren van de software. Als antwoord op Moglens hulpkreet zijn een groep Debianontwikkelaars gestart met de organisatie van de Freedom Boxsoftware.

Lees alles bij de bron; zdnet

Update van; security

...Daar waarschuwde hij voor het gevaar van sociale netwerken. Volgens de internetactivist is het niet lastig als iedereen in één grote, door Facebook gecontroleerde database zit, om een revolutie te onthoofden door Facebook een bevel te sturen dat het niet kan weigeren. Zijn er echter tienduizenden individuele en versleutelde servers, zoals de Freedom Box, dan kunnen repressieve regimes nooit ontdekken wie wat leest of publiceert.


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!