Door een verkeerde instelling bij Ford Motor hadden hackers vrij spel om allerlei bedrijfs- en privacygevoelige te raadplegen. Kwaadwillenden hadden toegang tot de databases met klantgegevens, privégegevens van medewerkers, het interne ticketsysteem en concurrentiegevoelige informatie. Tevens was het mogelijk om accounts van klanten en medewerkers van afstand over te nemen.

Het lek kwam deze week aan het licht door de onthulling van securityspecialist Robert Willis en white hat hacker break3r. Hun bevindingen werden gecontroleerd en gevalideerd door leden van de ethische hackersgroep Sakura Samurai. De kwetsbaarheid is omgedoopt tot CVE-2021-27653.

...Volgens de beveiligingsonderzoekers ging het om uiterst gevoelige gegevens die herleidbaar waren tot individuele mensen. Ook financiële gegevens, gebruikersprofielen en zoekgeschiedenis van Ford-medewerkers en het interne ticketsysteem van de klantenservice waren toegankelijk voor hackers en andere kwaadwillenden.

Of hackers of andere kwaadwillenden daadwerkelijk klantgegevens of bedrijfsinformatie hebben geraadpleegd of gestolen, is onbekend. 

Alles bij de bron; VPN-gids


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha