Testen voor Toegang, het platform van de Stichting Open Nederland dat in opdracht van Het Rijk coronatesten faciliteert voor evenementen waarbij test- of vaccinatiebewijzen verplicht zijn, had zijn e-mailinstellingen niet op orde, Daardoor was spoofing van het afzenderadres mogelijk.

Het Financieele Dagblad schrijft dat Testen voor Toegang zijn Sender Policy Framework Record niet had ingesteld; dat is een authenticatiemethode die ontworpen is om het vervalsen van het afzenderadres te voorkomen. Het lukte de krant, in samenwerking met securitybedrijf KnowBe4, om een e-mail naar zichzelf te versturen met als afzender Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De website is sinds twee weken actief. Het lek is nu naar alle waarschijnlijkheid gedicht, hoewel het FD dat niet uitdrukkelijk zegt. Wat het wel zegt is dat de stichting het lek 'moet dichten' en dat de e-mailbeveiliging 'niet op orde was', wat impliceert dat het lek inmiddels inderdaad gedicht is.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha