De gemeente Hof van Twente is getroffen door een cyberaanval en sinds dinsdag niet meer bereikbaar, meldt de gemeente op haar website. De gemeente zegt niet om wat voor cyberaanval het gaat, maar het lijkt om ransomware te gaan.

"Onbekende derden hebben toegang gekregen tot al onze systemen en onze servers ontoegankelijk gemaakt. We kunnen veel van deze gegevens als onbruikbaar beschouwen", zegt burgemeester Ellen Nauta.

Volgens de gemeente zijn er bij de aanval ook allerlei persoonsgegevens getroffen. Het gaat om 'soms zeer privacygevoelige informatie', maar de gemeente wil niet zeggen wat daar precies mee gebeurd is. De gemeente zegt dat het mogelijk nog maanden nodig heeft voor het de uitkomsten van het onderzoek naar de aanval kan toelichten.

Ondertussen is er een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de politie en zelfs het ministerie van Binnenlandse Zaken. De gemeente probeert ondertussen de dienstverlening weer op te starten, al kan het dat sommige aanvragen langer kunnen duren. De gemeente is van plan een compleet nieuwe ict-infrastructuur op te bouwen.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha