De eerste tip die we je geven om WhatsApp privacy hacks te voorkomen is om je profielfoto af te schermen. Het is je dan ook aan te raden om je profielfoto op ‘alleen contactpersonen’ in te stellen. Dit kun je in het Privacy-menu van WhatsApp doen en scheelt je al een hoop problemen.

Wanneer iemand je WhatsApp-profielfoto kan zien, kan men deze downloaden. Wanneer iemand dit doet en de profielfoto vervolgens door Google Search wordt gehaald kan een hacker al veel informatie van je achterhalen. Al helemaal wanneer je je profielfoto ook op andere platformen gebruikt gezien deze dan al snel met elkaar gelinkt worden.

Een andere oplossing om te voorkomen dat je privégegevens lekken is door WhatsApp-afbeeldingen te blokkeren uit je Galerij. Afbeeldingen die je met je familie deelt en ontvangt worden namelijk gelijk in een mapje gezet van je Galerij op je telefoon.

Dit kun je gelukkig op iPhones gemakkelijk uitzetten door bij ‘Privacy’ op ‘Foto’s’ te klikken en vervolgens WhatsApp uit de lijst met apps te halen die foto’s opneemt in je Galerij. Voor Android heb je een speciale app nodig om dit uit te kunnen zetten. Denk hierbij aan ES File Explorer bijvoorbeeld, een app die je kunt gebruiken om WhatsApp-mappen met foto’s en video’s kunt vinden. Wanneer je in beide mappen een bestand creëert genaamd ‘.nomedia’ voorkom je dat de afbeeldingen en video’s nog naar je Galerij gaan.

Ook kun je simpelweg een extra vergrendeling op de app zetten. Er zijn namelijk apps te vinden in de App Store en Google Play waarmee je WhatsApp kunt beveiligen met een wachtwoord of pincode. Hierdoor heb jij alleen nog toegang tot je WhatsApp-gesprekken.

Telefoon gestolen? Deactiveer WhatsApp, natuurlijk is het al slim om je SIM-kaart te blokkeren, maar hetzelfde kun je doen met WhatsApp. WhatsApp geeft je immers de mogelijkheid om je account aan maximaal één telefoon te koppelen. Dit is handig, want zodra jij je account aan een andere telefoon koppelt is het account op je oude telefoon niet meer te gebruiken. Tevens is het ook mogelijk om je WhatsApp-account zelf te deactiveren, dus kun je ook op die manier voorkomen dat iemand je WhatsApp hackt.

Wees waakzaam met Web WhatsApp. Wanneer iemand inlogt op een PC waarop jij Web WhatsApp gebruikt, kan iemand maar zo bij je account als je nog ingelogd bent. Deze persoon kan dan berichten versturen, je app-geschiedenis bekijken en mogelijk zelfs anderen in de val lokken. Log dus altijd uit nadat je klaar bent met het gebruik van Web WhatsApp om problemen te voorkomen.

We sluiten deze gids met tips om WhatsApp privacy hacks te voorkomen af met een goede tip om je account te beveiligen. We hebben het natuurlijk over het activeren van tweestapsverificatie. Hierdoor moet je eens in de zoveel tijd wel met een extra beveiligingsstap inloggen op WhatsApp, maar het zorgt er wel voor dat je account minder gemakkelijk gehackt kan worden.

Je kunt tweestapsverificatie aanzetten via je Instellingen van WhatsApp. Kies vervolgens het kopje ‘Account en ga dan naar ‘Verificatie in twee stappen inschakelen’. Vervolgens moet je een code maken waarmee je inlogt op WhatsApp waarna je deze code iedere zeven dagen opnieuw moet invoeren. Het handigste aan deze stap is dat je de code ook moet invoeren wanneer je WhatsApp op een nieuw apparaat inlogt en dus moeten hackers ook je code achterhalen als ze je proberen te beduvelen.

Alles bij de bron; XGN


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha