Vice Auteur Joseph Cox verhaalt hoe hij door het fraudepreventiesysteem van PayPal werd gebeld.

Iemand had geprobeerd zijn PayPal-rekening te gebruiken en Cox moest identiteit verifiëren om de overboeking te blokkeren. Dat het telefoontje van een hacker kon komen, wist Cox natuurlijk. Maar dat die fraudeur daarvoor een bot gebruikte met een geautomatiseerde stem, was nieuw.

De bot ‘verlaagt de toegangsdrempel’ om multi-factor authenticatie te omzeilen, aldus Cox die sprak met aanbieders van zulke bots, die te koop zijn voor een paar honderd dollar.

De ontdekking van de bots roepen vragen op: moeten online diensten niet nóg meer phishing-resistente vormen van authenticatie aanbieden om gebruikers te beschermen, nu ook 2FA of MFA relatief simpel omzeild kan worden?

En simpel is het: een hacker voert op Telegram of Discord het telefoonnummer van zijn doelwit in plus het platform waarop de hacker wil inbreken. De bot plaatst dan op de achtergrond een geautomatiseerde oproep naar het doelwit.

Als het slachtoffer vervolgens een code intikt, activeert de hacker tegelijkertijd een legitieme code die van het beoogde platform naar de telefoon van het slachtoffer wordt verzonden. De code wordt dan gebruikt om op de account zelf in te loggen.

Alles bij de bron; Cops-in-Cyberspace


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha