Bij het datalek dat de Hogeschool Arnhem-Nijmegen begin september trof zijn ruim 14.000 gevoelige gegevens buitgemaakt. Het gaat voornamelijk om oude wachtwoorden, waarvan er ruim 4000 onversleuteld op een server stonden. Dat blijkt uit het afgeronde onderzoek van de HAN.

Uit het onderzoek is gebleken dat een criminele hacker via een webformulier toegang heeft gekregen tot een server van de HAN met daarop onder meer 530.000 mailadressen. De hacker kon ook de gegevens van een grote hoeveelheid studenten en oud-studenten buitmaken waaronder de naam, het adres, de woonplaats, het e-mailadres en de telefoonnummers. Het gaat om gegevens die ingevuld zijn op online formulieren, onder meer voor het opvragen van informatie over opleidingen of aanmeldingen voor evenementen. Deze groep is volgens de HAN mogelijk slachtoffer geworden van phishing.

Ook zijn er van een veel kleinere groep mensen gegevens buitgemaakt die meer privacygevoelig zijn. Het gaat volgens de HAN over paspoort- en id-kaartnummers, niet-versleutelde wachtwoorden en persoonlijke gegevens over studievertraging, functiebeperkingen, politieke voorkeur en cv's. 

Van 2087 studenten lekte uit wat voor functiebeperking zij hebben, bijvoorbeeld of zij een psychische aandoening hebben die hun studieloopbaan kan beïnvloeden.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha