De politie wil kunnen inbreken op elke computer en telefoon in Nederland en laat daarmee onze achterdeuren wagenwijd openstaan voor criminelen.

Bits of Freedom komt in actie tegen het wetsvoorstel Computercriminaliteit III. Daarin staat de bevoegdheid van de politie om in te breken op computers, tablets en telefoons. Dat schaadt volgens BoF de veiligheid en de privacy van alle internetgebruikers. 

De Tweede Kamer stemt binnenkort over een nieuwe wet: het hackvoorstel. Hiermee mag de politie onder andere inbreken op laptops, tablets en smartphones. Dat willen ze doen via foutjes in de software; een soort openstaande achterdeuren die niet in één specifiek apparaat zitten, maar in alle zelfde type apparaten.

Zo wil de politie Nederland veiliger maken, maar ze maken het juist onveiliger. De politie krijgt er namelijk belang bij om openstaande achterdeuren op een kier te laten staan om verdachten te kunnen hacken. Gebruik jij bijvoorbeeld hetzelfde type telefoon als een verdachte? Dan blijft jouw achterdeur dus ook openstaan.En die kunnen niet alleen worden gebruikt door de politie, maar ook door criminelen.

Een onveilige situatie, mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse politie.

Meer weten? Kijk verder…

Alles bij de bronnen; Sargasso & BoF


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha