HPE heeft klanten gewaarschuwd voor een datalek waarbij hun gegevens in de cloudomgeving van Aruba Central mogelijk zijn gestolen.Aruba Central is een cloudgebaseerde netwerkoplossing voor het beheer van draadloze, bedrade en WAN-infrastructuur op allerlei locaties. Via een dashboard kunnen beheerders zaken als netwerkprestaties monitoren en problemen verhelpen.

Begin oktober wist een aanvaller door middel van een access key toegang tot informatie in de Aruba Central-omgeving te krijgen. De gecompromitteerde data bestaat onder andere uit informatie over de apparaten van medewerkers van bedrijven en organisaties die via wifi met het bedrijfsnetwerk verbinding maken, maar ook locatie-gebaseerde data in het kader van coronamaatregelen. 

Concreet gaat het om mac-adressen, ip-adressen, gebruikt besturingssysteem en hostnaam. Voor wifi-netwerken waarbij gebruikers moeten inloggen gaat het ook om gebruikersnaam. Verder bevatten de gecompromitteerde repositories informatie over datum, tijd en het wifi-accesspoint waarmee het apparaat van medewerkers verbinding maakt, waarmee de locatie van een gebruiker is te bepalen.

HPE kan niet per klant zeggen of er specifieke data is gestolen. 

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha