Met de dienst MyAnalytics kunnen klanten van Proximus alleen op grote schaal bewegingen van gebruikers van het mobiele netwerk van de provider inzien. Daarmee kunnen bedrijven en organisaties zien op welke plekken in een regio het bijvoorbeeld druk is, om daar een filiaal of toeristische attractie neer te zetten.

De data geven een grove schatting van de locatie van gebruikers, die Proximus bepaalt doordat elke telefoon eens per uur de data voor een driehoeksmeting doorgeeft aan het netwerk. De provider houdt daarmee ook bij hoe lang mensen binnen een bepaald gebied blijven.

In de toekomst zal het ook mogelijk worden om realtime data en data over kleinere gebieden op te vragen. Nu is dat nog beperkt tot grotere gebieden en data na 48 uur, zo zegt de provider. Vorige maand bleek al dat Statistics Belgium een proef had gedaan op basis van de data van Proximus. Toen zei de provider dat het alle gegevens 'aan de bron' anonimiseert, waardoor het onmogelijk is om individuele gebruikers van het netwerk te volgen door naar de data te kijken. De Privacycommissie zei toen dat die samenwerking prima door de beugel kan.

Allesd bij de bron: Tweakers


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha