Amazon heeft audio en beelden die met de Ring-deurbelcamera zijn gemaakt zonder toestemming en medeweten van gebruikers met de Amerikaanse politie gedeeld. Dat heeft het bedrijf laten weten op vragen van de Amerikaanse senator Edward Markey. 

Ring-gebruikers kunnen in de VS voor een "Protect Plan" kiezen, waarbij opnames die met de camera zijn gemaakt op de systemen van Amazon worden opgeslagen. In het geval van "noodsituaties" kan Amazon deze beelden zonder toestemming van gebruikers met politie delen. Dit jaar is dat in de Verenigde Staten al elf keer gebeurd...

... Amazon wilde niet toezeggen dat ze de end-to-end ecryptie voor opgeslagen opnames tot de standaard zal maken dit zullen gebruikers zelf moeten instellen.

Markey merkt op dat opsporingsdiensten steeds vaker van private surveillance afhankelijk worden, wat volgens de senator voor een aansprakelijkheidscrisis zorgt. "En ik maak me met name zorgen dat biometrische surveillance de kern wordt van het groeiende web van surveillancesystemen waar Amazon en andere grote techbedrijven verantwoordelijk voor zijn."

De senator diende eerder een voorstel in die het gebruik van biometrische technologie door federale overheidsinstanties verbiedt.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha