In januari berichtte Motherboard over een “ongeëvenaarde” hackoperatie van de FBI. Het bureau liet malware los op de apparaten van meer dan 1000 bezoekers van een kinderpornowebsite. Ondertussen is bekend dat de omvang van die operatie een stuk groter was dan we dachten.

Al met al verzamelde de FBI meer dan 8000 IP-adressen en hackte het computers in 120 landen. Dit blijkt uit bewijsvoering tegen een verdachte in de Playpen-zaak.

Het is de grootste hack die ooit door een overheidsdienst is uitgevoerd, en biedt een kijkje in de toekomst van wetshandhaving op het dark web. Dit nieuws komt op het moment dat Amerika het hacken van computers overal ter wereld legaal wil maken.

“In de geschiedenis van onze natie hebben we, zover we weten, nooit eerder zo’n ruime toepassing gezien van een machtiging tot hacken,” zei pro-Deoadvocaat Colin Fiemand eind oktober tijdens een hoorzitting. 

Bizar feit: blijkbaar heeft de FBI ook een ‘satellietleverancier’ gehackt, volgens het transcript. “Dus nu zitten we ook in de ruimte,” zei Fieman tijdens de hoorzitting.

Alles bij de bron; MotherBoard


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha