De aankomende directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA Mike Pompeo heeft gezegd dat het gebruik van encryptie voor persoonlijke communicatie verdacht kan zijn. Ook wil hij de surveillancebevoegdheden van de Amerikaanse overheid verder uitbreiden en privacywetten opheffen.

Volgens hem kan het gebruik van encryptie voor persoonlijke communicatie een "red flag" zijn. Hij is geen voorstander van het toevoegen van backdoors aan encryptie en haalt uit naar het "afstompen" van de surveillancebevoegdheden van de overheid en pleit voor een "fundamentele upgrade" daarvan, met als voorbeeld een presidentieel besluit dat privacyrechten aan buitenlanders geeft en obstakels opwerpt voor het rechtvaardigen van dataverzameling. 

"Het congres moet een wet aannemen die het verzamelen van alle metadata toestaat en het combineren hiervan met publiek beschikbare financiële en levensstijlgegevens in een uitgebreide, doorzoekbare database. Juridische en bureaucratische beperkingen voor surveillance moeten worden verwijderd", schrijft Pompeo. 

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha