...Tienduizenden consumenten over de hele wereld hebben bèta-geteste biometrische kaarten met een klanttevredenheid tot 95 procent. Uit marktonderzoek blijkt dat 76 % van de consumenten geïnteresseerd is in het gebruik van contactloos voor hoogwaardige betalingen en 81 procent is klaar om hun vingerafdrukken te gebruiken om te verifiëren in plaats van pincode.

"Met deze kaarten kunt u betalingen autoriseren via een vingerafdruksensor die in de kaart is ingebouwd. Biometrische gegevens worden veilig opgeslagen in de chip en verlaten nooit de kaart. Naast het veiliger maken van onze betaalmiddelen, zouden klanten ook contactloos kunnen betalen, ongeacht het bedrag van de transactie", aldus Aaron Davis, SVP Europe Region.

"De biometrische betaalkaart is gecertificeerd door Visa en Mastercard en werkt naadloos samen met elke betaalterminal. We zijn verheugd om samen te werken met Rocker en IDEMIA om bij te dragen aan slimmere en veiligere kaartbetalingen en als pioniers voor deze innovatieve technologie", aldus Catharina Eklöf van IDEX Biometrics.

Alles bij de bron; TechnischWeekblad


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha