Tile is ontwikkeld door een Amerikaanse starter en moet het eenvoudig maken om (verloren of gestolen) goederen te lokaliseren. De 'Tiles' communiceren via Bluetooth 4.0 met de smartphone van de eigenaar. 

Daardoor kan de eigenaar zien waar zijn spullen zich bevinden. De Tile is namelijk op bijna alles te bevestigen, van autosleutels tot fietsen. Elk apparaat of voorwerp kan vervolgens worden geregistreerd via de bijbehorende smartphone-app. Die laat de Tile clouddienst weten welke Tile bij welk voorwerp hoort. Een (verloren) voorwerp kan via de app of het afspelen van een geluid worden getraceerd.

In het geval een fiets bijvoorbeeld gestolen wordt, kan de eigenaar inloggen op zijn Tile-account en het voorwerp als verloren opgeven. Op dat moment wordt het netwerk van Tile-gebruikers ingezet. Zodra een Tile-gebruiker in de buurt van het als vermist opgegeven voorwerp komt, krijgt de eigenaar van het verloren voorwerp een bericht waarin staat waar zijn Tile was gelokaliseerd. Daarnaast herinnert de Tile-app de laatste locatie waar de Tile werd waargenomen.

De Tiles werken alleen nog met de iPhone en iPad, aangezien deze toestellen Bluetooth 4.0 ondersteunen. Zodra er meer Android-toestellen Bluetooth 4.0 ondersteunen komt er ook een Android-versie van de app.

Alles bij de bron; Security