Meer bedrijven en organisaties moeten hun gebruikers biometrische tweefactorauthenticatie (2FA) aanbieden, zoals een scan van het gezicht of vingerafdruk, zo vindt de Duitse overheid.

Het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, deed onderzoek naar het 2FA-gebruik van Duitse burgers.

Dan blijkt dat 82 procent van de respondenten het gebruik van een vingerafdruk eenvoudig vindt en tachtig procent het als veilig beschouwt. Als er wordt gekeken naar digitale diensten die biometrische 2FA aanbieden blijkt dit echter vrij beperkt te zijn. 

Volgens het BSI zou een breder gebruik van biometrische 2FA de cybersecurity van gebruikers kunnen verbeteren, omdat dan meer mensen er gebruik van zouden maken. Wanneer bedrijven of websites 2FA aanbieden, blijkt uit het onderzoek dat zestig procent het geregeld gebruikt. Wordt er gekeken naar de gebruikte 2FA-methode, dan staat sms met zestig procent bovenaan, gevolgd door het gebruik van de vingerafdruk (34 procent) en gezichtsscan (22 procent).

Alles bij de bron; Security