De Volkskrant moet 1.500 euro schadevergoeding betalen aan een man wiens foto op de voorpagina stond. Dat heeft de rechter woensdag besloten in een zaak die de man had aangespannen tegen de krant.

De Volkskrant berichtte op 16 augustus op de voorpagina over de extra veiligheidscontroles op Schiphol in verband met een terreurdreiging. Op de foto is te zien hoe een lid van de marechaussee een automobilist controleert. De man in kwestie is de Marokkaanse Nederlander Mohammed Rashid. Hij uitte zijn ongenoegen in een brief aan De Volkskrant. Volgens Rashid werd er onterecht een link gelegd tussen hem en de terreurdreiging. Hij eiste een rectificatie en 15.000 euro schadevergoeding. De krant vond rectificatie niet nodig, omdat Rashid niet in verband is gebracht met terrorisme. De rechtbank oordeelt in het vonnis dat rectificatie inderdaad niet nodig is. ''Aan plaatsing van de foto zelf valt weinig te rectificeren, hooguit aan de verkeerde indruk die deze kan hebben gewekt".

Volgens de rechter heeft de Volkskrant de privacy van de de eiser geschonden en weegt het belang van de vrijheid van meningsuiting daar niet tegenop, meldt de krant op haar website.

Alles bij de bron; ZamanVandaag