Fotodienst Instagram heeft zich de woede van veel internetgebruikers op de hals gehaald voor het verwijderen van het account van een 33-jarige moeder die een afbeelding van haar dochtertje met ontblote buik online had gezet. De verontwaardiging op het internet was zo groot dat Instagram uiteindelijk plooide en het account van de vrouw opnieuw toeliet op het wereldwijde web.

Vorige week postte Adamo een foto van haar dochtertje Marlow (16 maanden oud) waarop het kind met ontblote buik en in onderbroek te zien is. Ongepast, concludeerde de fotodienst. Adamo ontving een dag later een e-mail met de melding dat Instagram afbeeldingen van haar had verwijderd omdat ze niet strookten met het beleid van de dienst. De moeder zette de foto van haar dochtertje prompt weer op het internet. Nog diezelfde dag ontdekte ze dat haar account verwijderd was...

..."Instagram heeft vier jaar aan familiefoto's en herinneringen gewist: reisfoto's, verjaardagen van de kinderen,... Alles is weg. Ik word er ziek van." Het verhaal werd uitgebreid opgepikt en gedeeld op het net. De commotie kwam ook Instagram ter ore en het bedrijf besliste uiteindelijk om de account van Adamo opnieuw te activeren. Een woordvoerder verontschuldigde zich voor het besluit en stelde dat het niet altijd makkelijk is om een goede balans te vinden tussen foto's die creativiteit en expressie uitbeelden en het beleid om jonge kinderen te beschermen.

Alles bij de bron; HLN