Al te sceptische discussies over Europa op Twitter en Facebook liggen binnenkort onder het vergrootglas van het Europees Parlement. De Europese volksvertegenwoordigers trekken ruim 2 miljoen euro uit om de anti-Europese geluiden op sociale media te monitoren en zelfs te beïnvloeden. 

Een 'trol patrouille', noemt de Britse krant The Telegraph de EU-ambtenaren die volgend jaar bij de verkiezingen voor een 'ongekend bombardement aan propaganda' moet zorgen. Een trol is de term voor querulanten die online discussies verzieken met provocaties en niet relevante informatie.

Ambtenaren van de Europese Unie moeten in een vroeg stadium Twitteraars en bloggers opsporen die met kritische discussies over Europa de aandacht kunnen trekken van het publiek en de media. D´66-europarlementarier Sophie in 't Veld noemt de Europese propaganda 'onzinnig', maar wijst wel op de vele 'broodjeaapverhalen' over Europa. "Nederlandse politici en de media zouden veel vaker kunnen checken of de verhalen wel kloppen en dat gewoon in de publieke discussie, daar hebben we geen propaganda voor nodig."

Alles bij de bron; Trouw -Thnx-2-Niek