In een soort latenightshow Tektok, terug te zien op Youtube, Brenno de Winter een vaste rubriek ‘de kraak van de maand’. De show is een een belangrijk onderdeel van het inkomen voor de organisator Chris van ’t Hof. Dus sponsoring is enorm belangrijk.

Recentelijk diende het Team High Tech Crime (THTC) van de Nationale Politie zich als sponsor van de show aan. Goed nieuws voor Tektok, maar er is één probleempje: de politie wil dat het vaste onderdeel ‘Brenno’ geschrapt wordt. In een telefoongesprek legt Pim Takkenberg, hoofd van het THTC, uit dat Brenno ‘scherp kritisch richting de overheid in zijn algemeenheid ben’ en dat dus ‘in de lijn’ is besloten dat hij niet welkom is. Men wil ‘gewoon geen risico’ lopen, omdat dit een ‘feestje in het kader van hun werving’ moet zijn !!!

Natuurlijk heeft Takkenberg met succes het einde van Brenno's rol bij Tektok bewerkstelligd, maar dat stopt geen onderzoek. Maar het wordt wel veel inmiddels. Vorig jaar waarschuwde de Coördinator Terrorisme Bestrijding en Veiligheid voor een onderzoek van hem en belemmerde een onderzoek dat hij uitvoerde. Na het onderzoek rond de OV-chipkaart werd Brenno vervolgd en na het sepot bleef hij met een rekening zitten.

Enfin, in de Tweede Kamer worden nu vragen gesteld en Brenno heeft  de nodige vragen uitstaan over de manier waarop de politie met journalisten omgaat. Hopelijk komt er meer openheid van zaken.

Alles bij de bron; HPdeTijd