De politie is dinsdag langsgegaan bij yogaleraar Ivar Mol uit Breda die dinsdag een tweet over de aanslagen in Brussel verstuurde. Mol vroeg zich in die tweet af hoe een leraar les kan geven als er in je klas door moslimkinderen geapplaudisseerd wordt. Mol stond niet zelf voor die klas, maar stuurde het bericht 'naar aanleiding van berichten op radio en internet'.

Vlak na de publicatie van de tweet stonden drie agenten op de stoep bij Mol. Gestuurd door burgemeester Depla van Breda, zo zegt de yogaleraar. De agenten laten Mol weten niet blij te zijn met de tweet en vragen Mol dit voortaan niet meer te doen. Het zou te gevaarlijk zijn, er zouden zomaar mensen op de stoep kunnen staan die wat ergs van plan zijn.

Ivar Mol benadrukt dat de politie niet intimiderend bezig was, maar vindt het wel raar dat de politie dit in naam van de burgemeester komt melden. De politie heeft nog een verklaring opgenomen en is daarna weer vertrokken. Burgemeester Paul Depla twitterde zelf aan de yogaleraar dat hij erg baalde van het voorval."Vrijheid staat voorop", zo schrijft hij. "Ik was niet op de hoogte van de actie." Op Facebook licht hij uitgebreider toe wat er gebeurd is.

Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes willen uitleg van de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Veiligheid en Justitie over deze gang van zaken. Zij vinden dat dergelijke 'absurde' bezoeken intimiderend kunnen werken en de vrijheid van meningsuiting onder druk kunnen zetten.

Alles bij de bron; OmroepBrabantAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha