Baliemedewerkers in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West mogen geen korte rokjes of jurkjes meer aan naar hun werk. De vrouwelijke ambtenaren zouden een mail hebben gehad van hun teamleider waarin staat dat ze geen knielaarzen en korte rokjes meer mogen dragen.

RokjesMail

Volgens Mario Soriano, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad, bepaalt de gemeente wat de kledingvoorschriften zijn, niet de teamleider. "Natuurlijk moet je er representatief uitzien, maar bepaalde kledingstukken verbieden, dat is niet aan één enkele teamleider." De gemeente zegt dat het uitgangspunt van de gemeentelijke kledingvoorschriften inderdaad netjes kleden is. "Ambtenaren bepalen zelf hoe zij hier invulling aan geven", aldus de gemeente. De gemeente van Amsterdam laat op Twitter weten dat de kledingvoorschriften zijn aangepast nadat zich een incident heeft voorgedaan.

D66-raadslid Jeroen Mirck liet dinsdagavond weten dat hij vragen gaat stellen over de "absurde" kledingvoorschriften. De partij noemt het een slechte zaak dat het stadsdeel strengere richtlijnen hanteert dan in de stad is afgesproken. Volgens AT5 zou de teamleider de kleding vermoedelijk aanstootgevend vinden voor mensen die het stadsdeelkantoor bezoeken.

Alles bij de bron; NUAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha