Tesla is in de VS aangeklaagd wegens het schenden van de privacy van auto-eigenaren. Gevoelige beelden die de ingebouwde camera's in de auto's maakten werden door medewerkers binnen het bedrijf verspreid als een vorm van 'smakeloos vermaak'.

Een Amerikaanse Tesla-eigenaar heeft het bedrijf nu vanwege de privacyschendingen aangeklaagd. Hij eist dat de fabrikant stopt met het 'onrechtmatige gedrag'. De inwoner van San Francisco spreekt in zijn aanklacht van 'smakeloos vermaak' door het Tesla-personeel en 'de vernedering van mensen die stiekem zijn opgenomen'.

De Tesla-eigenaar wil er een 'class action'-zaak van maken, waarbij andere gedupeerden zich kunnen aansluiten om kans te maken op een schadevergoeding. 

Tesla heeft in de Europese Unie onlangs het beleid van de ingebouwde beveiligingscamera's in zijn auto's aangepast na een onderzoek van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De camera's in de Tesla's gaan nu alleen aan als de auto wordt aangeraakt en niet zodra ze een 'verdachte' beweging zien. Als iemand de auto aanraakt, krijgt de eigenaar een melding op de smartphone. Dan kunnen de camera's aan worden gezet. Ze slaan maximaal 10 minuten aan beelden op.

Alles bij de bron; RTL