Een experiment met camera's die door politieagenten op het lichaam werden gedragen, de zogenoemde bodycams, is goed bevallen. Toch is het nog te vroeg om over te gaan op landelijke invoering van dit systeem. Eerst moet nog verder worden onderzocht wat de effecten zijn van mobiel cameratoezicht op geweld tegen de politie. Ook moet gekeken worden welke politiemensen met de bodycams en camera-auto's gaan werken. Dat kunnen bijvoorbeeld bikers en wijkagenten zijn.

Lees alles bij de bron; ad

Nieuws.nl meldt daarnaast;

Ook burgers zijn goed te spreken over de inzet van mobiel cameratoezicht. Wel willen ze met het oog op hun privacy weten wanneer er wordt gefilmd. Dat blijkt uit onderzoek naar de inzet van mobiel cameratoezicht.

Andere artikelen over dit onderwerp;  hln.be

Donderdag 18-11 meldt ccv;

Enkele conclusies:

Niet alleen politiepersoneel, maar ook burgers zijn positief over de inzet van mobiel cameratoezicht. Wel heeft de helft van de ondervraagde burgers bedenkingen als het gaat om de mogelijke schending van de privacy. Veel burgers geven dan ook aan op de hoogte gesteld te willen worden wanneer een politiefunctionaris de camera activeert.

Een flink deel van het politiepersoneel geeft aan dat mobiel cameratoezicht de-escalerend werkt. Gebleken is dat burgers zich rustiger gedragen richting de politie, wanneer deze zichtbaar gebruik maakt van mobiel cameratoezicht.

Daarnaast zien burgers en gebruikers van de bodycam en de camera-auto een belangrijke rol voor mobiel cameratoezicht in het proces van opsporing en vervolging.

Uit casusonderzoek komt naar voren dat gebruikers van de bodycam deze met name gebruiken wanneer er sprake is van geweld. De camera-auto wordt veel rond de plaats delict ingezet om een sfeerbeeld van de plaats delict vast te leggen.