Een ontwikkelaar heeft een applicatie gemaakt voor Google Glass waarmee de gebruiker via de bril gezichten kan laten herkennen. 

De app zal worden gedemonstreerd tijdens het Chaos Communications Congress dat later deze maand in Hamburg wordt gehouden, zo meldt Forbes. Met de gezichtsherkenningsapplicatie, die FaceRec wordt genoemd, kan een gebruiker foto's maken die in een database worden opgeslagen, tezamen met locatiegegevens.

Wanneer de database wordt opgevuld met fotomateriaal wordt het mogelijk om foto's met elkaar te vergelijken. Standaard wordt er om de tien seconden een foto gemaakt, waarna de gegevens in de database worden opgeslagen. Zo kan een foto van een persoon gemaakt worden, waarna de naam van diegene wordt gekoppeld door naar vergelijkbare foto's te zoeken in de database.

Wel moeten gebruikers de database eerst zelf opvullen en handmatig namen koppelen aan de foto's. Daardoor is de app vooralsnog beperkt bruikbaar. Op termijn moet de app echter gebruikersvriendelijker worden. De software zal waarschijnlijk niet via de officiële wegen aangeboden worden in verband met Googles privacy-policy. 

Alles bij de bron; Tweakers