Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de minister in de Tweede Kamer zegt we stoppen er voor nu mee omdat het onveilig is en de foutmarges onaanvaardbaar groot blijken, maar de eis tot afgifte wel blijft gehandhaafd ( vooralsnog).

De burgemeesters zouden ook hun bevoegdheid als verantwoordelijk gezag voor het aanvraag en uitgifte proces in deze kunnen nemen, want de zorgplicht voor hun burgers laat natuurlijk niet toe dat men burgers dwingt om mee te werken aan een systeem wat onveilig is en zulke grote foutmarges kent dat het onverantwoord is ermee door te gaan.

Wie principieel geen vingerafdrukken wenst af te staan, doet dat natuurlijk ook niet met de belofte dat ze na een poosje wel verwijderd zullen worden uit de database.

Verschillende mensen namen contact met ons op omdat ze schreeuwend om een geldig ID-bewijs verlegen zitten maar dat een aanvraag daarvoor,ondanks de belofte van de minister, afgelopen donderdag en vrijdag niet in behandeling werd genomen als ze geen vingerafdrukken afgaven.

Wie wil meehelpen om de druk op te voeren tegen deze bizarre situatie en helpen zorgen dat deze malligheid morgen de wereld uit is ?

Brief aan burgemeester Wolfsen van Utrecht hierover


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!