Vanaf 1 november t/m 15 januari kan iedereen die het eens is met de stelling dat online cookie gebruik in Nederland verboden moet worden intekenen op de petitie ‘Bescherm Nederlandse burgers tegen online tracking’.

Deze petitie is een initiatief van stichting The Private Collective en werd mede ondertekend door Bits of Freedom, Burgerrechtenvereniging Vrijbit, De Datavakbond, De Waag, Freedom Internet, Free Press Unlimited, Internet Society Nederland, Platform Burgerrechten.

Het online tracken van internetgebruikers zou wettelijk verboden moeten worden, aldus verschillende organisaties op het vlak van internet en privacy, omdat er alleen zo een einde kan komen aan de ’surveillance, polarisatie en manipulatie van de online omgeving ‘.

De petitie zal worden aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer. Waarmee de ondertekenaars gezamenlijk de politieke partijen in Nederland oproepen om zich in te zetten voor een wettelijk verbod op tracking technologie en het nieuw te vormen kabinet ertoe te bewegen om zich ook in te zetten voor een EU-breed verbod op online tracking.

Alles bij de bron; Burgerrechtenvereniging Vrijbit