Critici van Facebook komen 23 juni bijeen in de Stadsschouwburg Amsterdam voor een Facebook Farewell Party. "De bevrijding van Facebook begint hier", zeggen de organisatoren, verenigd in de Facebook Liberation Army. Dit 'Facebook-bevrijdingsleger' bestaat uit Stadsschouwburg Amsterdam, Waag Society en HVA - Institute of Network Cultures.

Cabaretier Sanne Wallis de Vries presenteert de avond. Zij weigert al sinds de opkomst lid te worden van het sociale netwerk. Aral Balkan, oprichter van platform Ind.ie, vertelt wat er mis is met Facebook en Hans Schnitzler, filosoof en publicist, legt uit waarom we toch lid blijven. Het Nationale Toneel belicht drie groepen Facebookers: de 'onderduikers', die pleiten voor een veilig bestaan op het medium, de 'verzetsstrijders' die actief verzet plegen op Facebook en de 'vluchtelingen', die hun heil elders zoeken.

De Facebook Liberation Army presenteert zich overigens wel via een Facebookpagina. "Dat is een bewuste keuze", zegt een woordvoerder van de schouwburg. "We willen dit middel inzetten om het publiek te bereiken dat hierin is geïnteresseerd."

Alles bij de bron; RTL