Privacy op internet is een actueel thema. De War sluit hierop aan met workshops over de veiligheid van computer en telefoon. Vijftien belangstellenden namen afgelopen zaterdag deel aan de eerste workshop over privacy op de computer en beveiliging. Die vond plaats in De War aan de Kleine Koppel en was een initiatief van Diana Wildschut.

De eerste keer draaide het onder meer om het versleutelen van e-mail. Een tweede workshop gaat over alternatieven voor de sociale media.

Het idee is volgens Diana om een paar keer per jaar deze twee workshops te houden. Wie zijn computer tegen spionage wil beveiligen, kan meedoen. “Ik heb niet zoveel te verbergen. Dan maakt het toch niet zo veel uit of ze via internet veel van je weten?”, citeert Diana een veel gehoorde opmerking. “Maar dat is het punt niet. Privacy is een ontzettend belangrijk goed, vergelijkbaar met je even kunnen terugtrekken op je eigen plekje. Privacy is een primaire behoefte van mensen. Geen enkele vorm van privacy hebben, kan je gek maken.”

Afgelopen zaterdag gingen internetgebruikers van alle niveaus en leeftijden aan het werk met hun eigen laptop. Ze kozen de ‘tools’ die ze wilden installeren. Vrijwilligers liepen rond om hulp te bieden. “In één dagdeel leer je erg veel”, vertellen Diana en Douwe. “Tools gebruiken is nu soms nog wat lastig. Maar wanneer meer mensen ze gebruiken, krijgt de gebruiksvriendelijkheid snel meer aandacht.” Zie www.dewar.nl. Toegangsprijs achteraf zelf bepalen.

Alles bij de bron; WeekkrantA'foort