Het internet kan een leuke en sociale ervaring zijn, maar het kan ook een donkere kant hebben. In dit digitale tijdperk is het beschermen van uw informatie belangrijker dan ooit. Het internet kan u blootstellen aan gevaar als uw gegevens niet beschermd zijn, zoals malware en cybercriminelen die proberen uw identiteit te stelen. Wanneer u online winkelt, op een site surft of uw sociale media controleert, houden websites gegevens bij over uw online voorkeuren, zoekgeschiedenis en webactiviteiten en verzamelen deze.

Het handhaven van online anonimiteit is een prioriteit, omdat u bij het gebruik van internet voortdurend het risico loopt op online tracking, surveillance en datalekken . Door online anoniem te blijven, beschermt u zich tegen cyberaanvallen en houdt u uw online activiteiten verborgen voor kwaadwillende hackers.

Hoewel het onmogelijk is om online 100% anoniem te blijven, bespreken we twaalf trefzekere stappen om zo anoniem mogelijk op internet te blijven, zodat uw online activiteiten privé en veilig blijven.

Alles bij de bron; PandaSecurity [googliaans vertaald]