Pubers zijn niet echt van de nuance, en gelukkig maar. Juist in die levensperiode is het zaak de mening aan te scherpen, op je bek te gaan en daarna weer op te staan. Maar dat moet allemaal natuurlijk niet meer kunnen in onze veiligheidsstaat. Daarom komt de stichting Importunus met software die scholen in staat stelt de aan het schoolnetwerk verbonden computers af te scannen op "radicaliserende" uitingen, meldt het AD.

Een vertrouwenspersoon kan dan via de eigen pc een screenshot maken en in actie komen. Het moet scholen helpen radicalisering van leerlingen snel in de gaten te hebben.  Daarbij gaat het om woorden als IS, jihadbruid en het ons nog onbekende acroniem YODO, wat blijkbaar staat voor you only die once.

,,Het systeem is ontwikkeld om digitaal pesten tegen te gaan, maar we breiden het nu uit voor radicalisering," zegt Pauline van Dulken van Importunus, dat als doel heeft 'digitaal ongewenst gedrag' tegen te gaan'.

Dat maakt onze scholen natuurlijk "schoner" van afwijkende meningen, puberaal onderzoeksgedrag en andere ongewenste invloeden van buitenaf.

Alles bij de bronnen; Webwereld & AD