In het buitenland zijn ze er al jaren bekend mee: een autoverzekering waarvan de premie wordt gebaseerd op je rijgedrag. Hoe netter je rijdt, hoe minder je elke maand hoeft te betalen. In Nederland is nu de eerste vergelijkingssite deze voor pay-how-you-drive-verzekeringen gelanceerd.

Op de website Rijgedragverzekering.nl kunnen consumenten nu al bij vier verzekeraars terecht, schrijft Smartdriving.nl. Volgens directeur Michael Boon kan een rijgedragverzekering interessant zijn voor een keurige chauffeur die al jaren de maximale bonus/malus-korting heeft of voor een jonge bestuurder die voor het eerst een auto koopt...

...Het rijgedrag wordt gemeten met behulp van een OBD-stekker die je heel makkelijk in je auto plaatst. OBD staat voor On Board Diagnostics. De stekker registreert onder meer hoe hard je rijdt, hoe vaak je remt, je brandstofverbruik en je locatie.

Te hard rijden hoeft niet meteen te leiden tot het schrappen van korting, maar de combinatie van te hard rijden in de avonduren en vaak flink op de rem trappen bijvoorbeeld wel. Op basis van de gemeten resultaten krijg je een beloning. Dat kan een maandelijkse premieteruggave zijn, maar ook tegoedbonnen of extra gratis onbelaste kilometers. Hoe beter je rijdt, hoe hoger de beloning.

De rijgedragverzekering is dé autoverzekering van de toekomst, meent Boon. “...waar de beloning van een normale autoverzekering stopt bij een bonus/malus-ladder, gaat een rijgedragverzekering verder.”

Alles bij de bron; Z24


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha