De Vlaamse Belastingdienst krijgt er op korte termijn tientallen camera’s van de politie bij om na te gaan of iedereen wel verkeersbelasting betaalt. De controles door de scanners brengen nu al een aardige stuiver op. Sinds de Vlaamse Belastingdienst er in 2011 mee is gestart, is bijna 12,5 miljoen euro opgehaald aan verkeersbelasting én boetes die ermee gepaard gaan.

De Vlaamse Belastingdienst heeft nu vijf mobiele nummerplaatscanners waarmee controleurs haast dagelijks de baan op gaan. De nummerplaat van passerende auto’s wordt gescand en door een databank gehaald. Zo kunnen de controleurs meteen zien voor welke wagens de wegenbelasting niet is betaald. In dat geval kunnen de auto’s aan de kant worden gezet en moeten de bestuurders de achterstallige taksen meteen betalen.

De komende weken en maanden worden de controles nog veel intensiever. De Belastingdienst heeft groen licht gekregen om de ANPR-camera’s van de lokale politiezones te gebruiken. In een eerste fase wordt een samenwerking opgestart met de politiezone Turnhout, die zo’n 50 ANPR-camera’s op haar grondgebied heeft staan. Later krijgt de Vlaamse Belastingdienst toegang tot de ANPR-camera’s over heel Vlaanderen.

Alles bij de bron; deStandaard


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha