De gemeente Amsterdam overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter dat het niet verplicht is om bij parkeren in de hoofdstad het kentekennummer van het voertuig in te voeren.

De rechtbank stelde dat het standpunt van de gemeente, dat bij parkeren zonder juiste invoering van het kenteken er sprake is van onbetaald parkeren, in strijd met de wet is. Parkeerders zouden namelijk op verschillende manieren kunnen aantonen dat ze toch betaald hebben, waarbij het dus niet noodzakelijk is om het kenteken in te voeren.

De gemeente Amsterdam verklaart dat er door de uitspraak niets verandert in de manier waarop in Amsterdam voor parkeren wordt betaald en gehandhaafd. Wanneer er geen (juist) kenteken wordt ingevoerd, wordt een naheffingsaanslag opgelegd. Wie het niet eens is met de boete kan hier tegen een bezwaarschrift indienen. Als in de bezwaarfase kan worden aangetoond dat er wel is betaald voor het parkeren, dan wordt het bezwaarschrift gegrond verklaard en komt de aanslag te vervallen.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha