Vanaf 1 juni moeten parkeervergunninghouders hun bezoekers digitaal aanmelden, om gebruik te maken van het lagere parkeertarief. Daarbij moet de vergunninghouder het kenteken van de bezoeker aanmelden op een beveiligde website.

Tegen deze nieuwe manier van werken heeft een binnenstadbewoner bezwaar aangetekend bij de gemeente. De registratie zou inzicht geven in wie er bij de vergunninghouder op bezoek komt. Volgens de gemeente is het voor niemand anders dan de vergunninghouder mogelijk om de verzamelde informatie in te zien. 

Dit wordt bevestigd door Ton van Puffelen, directeur van Desyde BV. Dat is het bedrijf dat de digitale bezoekersregeling faciliteert voor Breda en andere gemeenten. Per email zegt hij: “Voor de bezoekersregeling geldt veelal het vastleggen van het kenteken van de bezoekende auto. Deze informatie is alleen beschikbaar voor de ontvanger van de bezoeker en de handhaving; dit geldt binnen alle gemeenten. Over de periode dat we deze informatie bewaren is met de gemeente Breda geen afspraak gemaakt.”

Met de nieuwe bezoekersregeling heeft de vergunninghouder een gebruikersaccount dat is vastgelegd in een beveiligde database. Met een persoonlijke toegangscode kan de houder inloggen in de database en daar het kenteken van de bezoeker invullen. Die kan op manier tegen een goedkoper tarief parkeren, 25 cent per uur, tegen twee euro normaal tarief. De bewoner rekent dit af.

Alles bij de bron; BredaVandaag


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha