EPD

Zo'n 40% van de ziekenhuizen heeft plannen om op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) over te stappen, zo blijkt uit een raming van advies bureau M&I/Partners.

Volgens het adviesbureau investeren alle ziekenhuizen in Nederland op de één of andere manier in hun EPD of ZIS-systeem. Vorig jaar werd er door zeven ziekenhuizen nog voor een nieuw EPD of ZIS gekozen. Verder zijn veertien ziekenhuizen een zoektocht gestart en is het de verwachting dat ruim vijftien ziekenhuizen binnenkort een soortgelijk traject starten.

Google-baas: delen medische data redt 100.000 levens per jaar. Het delen van medische gegeven kan 100 duizend levens per jaar redden, vertelde Google CEO Larry Page op de TED-conferentie in Vancouver. "Zou het niet geweldig zijn als alle medisch dossiers anoniem beschikbaar zouden zijn voor research?" vroeg Page zich hardop af. "Er kan een enorm goed uitpakken wanneer mensen informatie delen met de juiste mensen op de juiste manier."

Hij voegde wel toe dat mensen zelf de keuze moeten hebben om te delen.

Alles bij de bronnen; Security & Bright