23 partijen uit de zorg en ICT hebben het convenant 'Gebruik Landelijke Zorginfrastructuur 2016 - 2020' getekend om de komende vijf jaar door te gaan met de VZVZ (Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie) en het Landelijk Schakelpunt. 

Onder de 23 partijen bevinden zich de koepel van apothekers (KNMP), huisartsen (LHV), Zorgverzekeraars Nederland, Nictiz en leveranciers van zorginformatiesystemen.

Daarmee is een eerste convenantperiode afgesloten die vooral in het teken stond van aansluiten en het verkrijgen van toestemming van patiënten en het daadwerkelijk gebruik. De komende vijf jaar zal het Landelijk Schakelpunt doorontwikkeld worden met als doel verbreding en verdieping. Inmiddels werkt 90 procent van de huisartspraktijken ermee, 95 procent van de apotheken en huisartsenposten en 89 procent van de ziekenhuizen. Bijna 9,9 miljoen Nederlanders hebben hun zorgverleners toestemming gegeven om hun gegevens beschikbaar te stellen voor uitwisseling als dat voor hun behandeling van belang is.  

Alles bij de bron; AutomGids


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha