Er lijkt een bug in versie 112 van de Microsoft Edge-browser te zitten. Een feature die bedoeld is om content creators overal te volgen, stuurt volledige URL’s naar een Bing-domein. Gelukkig kun je dit privacy-probleem als gebruiker oplossen...

... De feature had als bedoeling dat Edge het makkelijker maakte om je favoriete content op de voet te volgen. Echter lijkt er hier iets mis te zijn gegaan met de filtering van URL’s. Dat wil zeggen: er lijkt nagenoeg geen filtering te zijn, afgezien van het weglaten van bijvoorbeeld porno-links. 

Dit kan een groot privacy-probleem voor organisaties betekenen, omdat de data rechtstreeks naar Microsoft wordt verzonden. Het gaat hier namelijk ook bijvoorbeeld om IP-adressen en lokale, privé-links. 

Het is voor een organisatie vanuit security-oogpunt niet wenselijk om Microsoft maar te moeten vertrouwen met eigen links. Daarnaast valt niet te zeggen waar de data wordt verwerkt. Als persoonsgegevens in een datacenter op deze manier buiten het Europese continent belanden, is de feature in strijd met privacywetgeving van de EU.

Alles bij de bron; Techzine