De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft van een onbekend aantal passagiers de gegevens gelekt. Passagiers die op de Qantas-app inlogden kregen vlucht- en reservergingsgegevens van andere passagiers te zien, zoals naam en vluchtgegevens.

Volgens de luchtvaartmaatschappij is het datalek door een 'technisch probleem' veroorzaakt dat mogelijk verband houdt met recente systeemaanpassingen.

Inmiddels zou de app weer naar behoren moeten werken. Het Australische 7News meldt dat passagiers stellen dat ze reizen van andere passagiers konden annuleren en elke keer dat ze op de app inlogden steeds gegevens van een ander account te zien kregen.

Een Australische techexpert laat weten dat hij in vijftien minuten gegevens van zeker twaalf mensen heeft gezien, waaronder hun boardingpass. "Het ding met een boardingpass is dat het een qr-code heeft, die tot de vlucht geldig blijft. Zelfs als ze het probleem oplossen, blijft die boardingpass geldig. Qantas moet alle boardingpassen op z'n minst opnieuw uitgeven."

Alles bij de bron; Security