Als we ons verplaatsen, genereren we data. Onze apparaten ontvangen, verbinden en verzenden informatie over die fysieke verplaatsingen, over onze reizen, de plekken die we bezoeken en de routes die we nemen. Onze digitale identiteit laat zijn virtuele voetstappen achter over heel het web, via sociale media en mobiele applicaties. Het verkrijgen van inzichten van die locaties en de verplaatsingen is versimpeld en creëert nu echte waarde voor bedrijven - van onschatbare waarde voor zowel publieke als private organisaties die inhoudelijke belevenissen willen meegeven aan klanten en burgers.

Het inzicht in de relatie tussen mensen, plekken en dingen is een groeiende innovatieve markt, zegt analistengroep Research and Markets. Zij noemen het "Location of Things" en definiëren het als "een opkomende subcategorie van het Internet of Things. Via sensoren en locatietechnologieën die in de verschillende verbonden apparaten zitten kunnen organisaties en serviceproviders een breed scala aan data binnenkrijgen over het netwerk."

Nu delen we allemaal onze locatiedata: door GPS-ontvangers die zo klein werden dat ze konden worden ingepast in smartwatches, smartphones en andere verbonden apparaten en bij het inchecken op locaties in sociale media, het delen van details over onze laatste wandel- of fietstocht en het delen van onze locatie met retailers om de dichtstbijzijnde winkel te vinden.

Data verzameld in een LoT-model komt van adressen. Een adres is divers en kan zowel fysiek als digitaal zijn - IP-adressen, sociale netwerken, e-mailadressen en GPS-coördinaten, of huisadressen en kantoren. De software en tools die deze geografische data analyseren bieden de mogelijkheid om enorme hoeveelheden data op hoge snelheid te verteren en te analyseren. Nu is het mogelijk patronen, trends, risico's en kansen te ontdekken die niet door het menselijke oog kunnen worden gezien.

Het inzicht in locatie of ruimtelijke data kan ons helpen in het creëren van accurate verwachtingen, gedrag voorspellen, weerpatronen ontdekken en de kans op gebeurtenissen berekenen, samen met hun impact. 

Alles bij de bron; CiO