Al deel jij bewust geen relatiestatus toch kan Facebook achterhalen of jij al dan niet vrijgezel bent. In een studie van Facebook die ze "The Formation of Love" doopten, verklaren ze hoe ze jouw liefdesleven analyseren.

Als jij dacht je privégegevens netjes af te schermen, dan vindt Facebook wel een achterpoortje om toch zoveel mogelijk over jou te weten te komen. In een studie onder de noemer "The Formation of Love", gingen wetenschappers op zoek naar gemeenschappelijke kenmerken tussen profielen die recent hun status hadden veranderd van "vrijgezel" naar "in een relatie". Ze vroegen aan die profielen wanneer hun relatie exact gestart was, en analyseerden de Facebookposts van die gebruikers tot 100 dagen voor de relatie begon.

"Tijdens de 100 dagen voor de relatie begon, zien we een duidelijke toename van het aantal posts, in vergelijking met wanneer de personen later in een relatie zitten," legt Carlos Diuk uit, die voor het departement gegevensonderzoek van Facebook werkt. Zodra de relatie begint, neemt het aantal posts af. Volgens de gegevens zijn het vaker vrijgezellen die gemiddeld twee keer per dag posten. Wie één keer of minder post, zit vaker in een relatie, volgens de gegevens. Die advertenties voor datingsites op Facebook, terwijl je nergens aangeeft dat je vrijgezel bent? Die zijn bij dezen dan ook meteen verklaard.

Bron; HLN [Thnx-2-Luc]


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha