Stel je voor: alles wat je op je werk doet wordt geregistreerd. Hoeveel je belt en e-mailt, waar je uithangt en of je meevergadert. En dát wordt door de baas geanalyseerd. Welkom bij het nieuwe nieuwe werken....

...„In Nederland vragen mensen als eerste: hoe zit het met de privacy? Britten vragen: wat levert het mij op? ”, zegt Hannes. Net als Volometrix laat Vita.IO de manager alleen verzamelde, anonieme data zien van een groep van 15 of meer. Als blijkt dat er één stoorzender bij zit,
moet de chef daar zelf naar op zoek. Dat ís wel met de software te herleiden, maar van de wet mag dat alleen met toestemming van de  werknemer. Die kan besluiten zijn persoonlijke rapport aan z’n baas te tonen, of alleen bepaalde delen daaruit te delen. 

Maar wat als dit een onderhandelingspunt wordt? Geef me je rapport, anders geen periodiek erbij? Tja, zegt Hannes. „We werken niet met bedrijven die dit alleen willen om negatieve mensen eruit te halen.”  En wat als je rare dingen tegenkomt? Eén klant vroeg Hannes: wat doe ik als blijkt dat iemand gokt? Toen bedacht hij: misschien is dat niet erg, en past dat bij mijn bedrijf.

Hannes heeft grote ambities: „Mijn droom is dat in het jaarverslag niet alleen maar cijfers voor omzet en winst staan, maar ook een cijfer voor menselijk kapitaal. Dat je ziet dat bank X een 8 scoort. En dat dat dan ook iets betekent.” 

Alles bij de bron; pdfNRC [scan]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha