2 onderzoekers van de Universiteit van Washington demonstreerden vorige week bij het veiligheidscomité elektronische autosystemen, hoe een potentiële saboteur op afstand een aantal inbraken op de boordcomputer van nieuwe auto’s kan verrichten.

De computerwetenschappers krijgen hierbij controle over alles, van remmen, tot het slot van de deur tot het dashboard display. ‘Alle elektronische systemen in de auto zijn nu al met elkaar verbonden. In de toekomst willen autofabrikanten hun elektronische systemen zelfs aan internet hangen.’

De krakers gebruikten onder andere bugs in bluetooth, mediaplayers en de veiligheidsdiensten OnStar van General Motors en Sync van Ford, de laatste maakt het mogelijk om elk persoonlijk apparaat met bluetooth via spraakcommando’s de auto te laten bedienen.

De elektronische inbraken vergden een inspanning van twee jaar van een team van tien onderzoekers. ‘We waren vooral verrast uit te vinden dat er zoveel mogelijke toegangspoorten zijn voor krakers’, aldus Kohno.

Lees alles bij de bron; technischweekblad


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!