Verizon gaat stickers op zijn telefoons plakken waarop wordt vermeldt dat het toestel in staat is om locatiedata bij te houden. De maatregel volgt nadat er eerder ophef ontstond om het opslaan van locatiedata.

Verizon besloot tot het invoeren van waarschuwingsstickers nadat bleek dat ook providers locatiegegevens van zijn gebruikers opslaat.

In tegenstelling tot Apple en Google, die zeggen dat locatiedata anoniem vergaard wordt, is dit bij de Amerikaanse providers niet zo: deze kunnen metadata over de locatie van een telefoon koppelen aan informatie die zij over de klant hebben.

De telcos zouden hiertoe verplicht zijn door wetgeving.

Lees alles bij de bron; tweakers

Update van: allaboutphones

Verizon stuurde de brief nadat twee parlementariërs druk uitoefenden op de vier grote telco's in Amerika om prijs te geven waartoe de gegevens worden bewaard, en wat ermee wordt gedaan.

Overigens is hier een vreemde tegenstelling te zien, want terwijl de parlementariërs zich druk maken over de privacyvraag, zijn de vier grote telco's in Amerika juist wettelijk verplicht om locatiedata van de telefoons bij te houden. Zo kan de politie worden geholpen bij onderzoeken.

De telco's bewaren die informatie dus al, maar geven alle vier aan dat ze die niet verhandelen of op een andere manier gebruiken.


Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!