Sociale-mediaconsultant Sarah Slocum is vorige week belaagd door mensen in een punkbar in San Francisco omdat ze haar Glass op had.

'OMG, dit ga je niet geloven, ik ben verbaal en fysiek aangevallen door Google Glass-haters', schrijft Slocum na het incident op haar Facebookpagina. Even later plaatst ze een video van haar belagers op YouTube. Hierop is te zien dat de bezoekers van punkbar Molotov's hun gezichten proberen te beschermen om niet gefilmd te worden. 'Jullie verpesten de stad', roept een vrouw. Slocum blijft filmen en even later besluit één van de bezoekers actie te ondernemen en haar bril af te pakken...

...De lokale media zijn bovenop het incident gedoken, tegelijkertijd is er een flinke discussie losgebarsten. Een enkeling komt op voor Slocum, 'iedereen moet vrij zijn om legale technologie in de publieke ruimte te dragen', maar verreweg de meeste reacties zijn ronduit negatief.

'Heb je toestemming gevraagd om beelden van deze mensen te publiceren, je weet wel, diezelfde mensen die boos werden omdat ze jouw filmende bril een inbreuk hun privacy vonden?, schrijft ene Tami. Shane: 'Een Google Glass in een punkbar dragen, maakt mensen boos. Als je dat niet weet dan leef je in een fantasiewereld.' Ook wordt Slocum een Glasshole genoemd, een samentrekking van Glass en asshole, 'klootzak'.

Alles bij de bron; Volkskrant [Thnx-2-Niek]