Facebook heeft niet genoeg gedaan om gegevens van gebruikers te beschermen. Dat geeft de Federal Trace Commission (FTC) aan. Meta reageert woedend op enkele nieuwe maatregelen die de waakhond voorstelt. Onder meer gegevens van kinderen zijn op het platform niet goed beschermd en toegankelijk voor ontwikkelaars, stelt de Amerikaanse toezichthouder.

In 2020 (in de nasleep van het Cambridge Analytica-schandaal) kreeg het toenmalige Facebook het bevel om de privacy op zijn platform te verbeteren. Dat heeft het bedrijf niet gedaan, zegt de Amerikaanse consumentenwaakhond FTC nu. In tegendeel, Facebook (dat inmiddels Meta heet) zou nog altijd ontwikkelaars toegang geven tot private informatie van gebruikers. Het zou bovendien misleidende informatie geven over producten als Messenger Kids.

Meta is niet blij met de plannen van het FTC. Een woordvoerder meldt aan techsite Ars Technica dat de nieuwe aanpassingen een ‘politieke stunt’ zijn en stelt dat het bedrijf geen kans heeft gekregen om deze ideeën te bespreken. Het bedrijf zegt de aanpassingen aan te zullen vechten.

Alles bij de bron; DutchITChannel