Justitie in de Verenigde Staten heeft vier hackers aangeklaagd voor het stelen van trainingssoftware voor Apache-gevechtshelikopters. Ook zouden ze Xbox-technologie hebben gestolen met een geschatte waarde van 100 miljoen dollar. 

Het gaat volgens justitie om een internationale groep van hackers. Twee van de aangeklaagden hebben eerder op dinsdag schuld bekend: een Amerikaan van 28 en een Canadees van 22 jaar. Ze krijgen in januari hun straf te horen. Bij de andere verdachten gaat het om Amerikanen van 20 en 18 jaar oud. 

Eerder op de dag maakte de FBI bekend dat zij een Pakistaan heeft gearresteerd die spyware-apps aan de man wilde brengen, waarmee mensen via hun mobiele telefoon bespioneerd kunnen worden. Het gaat volgens de federale recherche om de eerste strafrechtelijke zaak ooit in de VS over het aanbieden en verkopen van dergelijke spionage-apps.

Met de technologie kan alle communicatie via de mobiele telefoon worden onderschept maar ook alle omgevingsgesprekken in een straal van 4,5 meter rond het apparaat. 'De verkoop van spyware is niet alleen verwerpelijk maar het is ook een misdaad'', aldus het departement van Justitie.

Alles bij de bron; Volkskrant