Een Amerikaanse ex-politieagent zit al 16 maanden vast wegens het negeren van een decryptiebevel. De rechtbank had de man gevraagd om twee versleutelde harde schijven te ontsleutelen, zo meldt de website Ars Technica.

De man zit sinds 30 september 2015 vast wegens minachting van de rechtbank. In theorie kan hij net zolang gevangen blijven totdat hij zijn via Apple's FileVault versleutelde harde schijven ontsleutelt. Vorig jaar pleitte de advocaat van de man nog dat zijn client direct moest worden vrijgelaten, aangezien hij niet is aangeklaagd wegens het bezit van kinderporno. Daarnaast zou de man niet tegen zichzelf mogen getuigen, zoals in de Amerikaanse grondwet is vastgelegd.

Volgens de procureur-generaal is dat in deze zaak niet het geval. De overheid zou namelijk niet zijn wachtwoorden willen weten, maar alleen dat hij zijn harde schijven in ontsleutelde staat aanlevert. Het hof van beroep zal zich nu over het decryptiebevel voor de ex-politieagent buigen. Het is echter onbekend wanneer er een uitspraak zal komen.

Alles bij de bron; Security